Thursday, 17 July 2014

Malaysia Airline terhempas di rusia

Masyallah...pagi2 eda bukak gmail ramai yang update blog mereka mengenai Malaysia Airline MH17 telah terhempas d  Ukrain Rusia..berita ni telah di sebarkan daripada negara itu sendiri di percaya di tembak oleh pihak tertentu..
Dan eda dapat sumber gambar dari group whatsapp eda malam tadi..terkejut juga,.sebab seramai 295 orang telah mati terhempas..yang paling menyayat hati eda bila ada 20 orang termasuk 2 bayi dari malaysia turut terkorban..
Begitu besar dugaan mereka waktu sekarang dalam keadaan hampir menyambut puasa 10 malam terakhir bersamaan hari yang ke 19 bagi keluarge mereka yang terkorban..
cabaran paling besar yang dihadapi oleh keluarge mereka menyambut hari raya aidilfitri dengan kesedihan...eda turut rasa sedih jugak kalau perkara ni berlaku pada keluarga eda,.
Harap-harap mereka ini tabah dan cekal hati untuk menerima dugaan dan ujian datangnya dari ALLAH..
Kalau dari sudut lain pulak kite perhatikan macam ada tak kena je negara malaysia dengan negara luar..seolah-olah ada satu pihak yang ingin sabotaj negara kite..itu tentu hal-hal poligrasi diplomatik negara..
Sama-sama kita doakan bagi keluarga mereka yang pergi ke rahmatullah..al-fatihah

12 comments :

Elvy Nellysha said...

Pray for them..

irrayyan said...

#prayformh17

fadhil eda said...

tq., komen di sini., jemput2 singgah lagi..:)

fadhil eda said...

al-fatihah di hadiah kepada mereka yang terkorban

fifie feyca said...

subhanaAllah.. let keep pray to Allah n may Allah ease everything...
btw fifie follow sini #85 n click nuff untk awk..
keep in touch.. :)

mind follow back http://feycasnowie.blogspot.com/2014/07/wanita-syurga-bidadari-dunia.html

thank u

fadhil eda said...

thank ya., salam ramadhan.,

Anis Zainudin said...

salam eda :) anis follow sini ballik #86 :) terima kasih sudi singgah blog anis :)

#prayformh17

fadhil eda said...

salam anis.,^_^ thank you follow sini., jemput2 singgah blog eda juga ye.

sHaRiNa eLyaNa said...

follow awak, takziah ksmua kluarga penumpang

fadhil eda said...

orait..eda pun dah follow back ^_^

Amanina Mads said...

berdoa semoga mayat2 rakyat malaysia dpt di bawa pulang dgn segera.. aminn

fadhil eda said...

amin..begitu la hendaknya