Thursday, 14 August 2014

perisa coklat ganti milo

Tempoh hari eda ada terima satu produk dari company yang bernama promac..company ni baru saja lagi mula menjinak pada tahun 2012 dalam dunia bussines serbuk koko bercampuran tapi eda not sure la material yang lain terkandung dalam label produk tersebut.
Tapi yang pasti ianya ada tanda halal jakim dan diiktiraf kementerian kesihatan malaysia siap ada sijil haccp gitu..setiap tahun depa ni mesti akan renewkan sijil haccp bagi produk mereka ni..memang company ni menjaga aspek kebersihan dan kualiti produk yang ada untuk menjamin kelancaran pasaran dari luar negara..
Setakat ni, eda tengok mereka ni hanya jual di negara-negara asia yang selebihnye kite jarang dengar dan setengahnya di bahagian laut arab saudi seperti haiti, vietnam,uae,dubai,china,iran,australia,oman,
afganistan,brunei,indonesia,
Yang buatkan eda pelik sangat tu, you guys ada nampak tak produk ni kat mana-mana pasaran dekat malaysia ni?..hahaha nk tergelak sungguh eda...baru pikir nk boikot milo..eda nak tanya company ni terasa malu la pulak...sebab depa ni kenal eda..nak menyamar pun tak boleh..
Serius eda cakap you guys rasanye memang sungguh sedap, lemak berkrim..ermmm, tambah-tambah kalau kita buat pekat-pekat macam milo kan..huuuu...comform esoknya you guys berak keras..hahaha..eda pernah buat tabiat macam tu, menyiksakan sungguh lahhai..pecah bontot..eee..tak senonoh you guys...
Company ni sangat besar terbentang luas kerana depa ni ada beberapa anak syarikat di bawahnya..tak silap eda ada 5 maybe..Tapi eda cume ingat 3 di antaranye,. Promac enterprises sdn bhd, Promac industries sdn bhd,Promac industries (johore) sdn bhd..office depa ni hanya berada di KL tapi pembungkusan berada di johor..
Nak boikot milo tak?? Haaa..jom kita pakat ramai-ramai ronda cari kilang pembungkusan produk Chocomex malt choColat..yang mana memang duduk johor kebetulan bersebelahan dengan depa ni, eda nak mintak kirim datang terbang ke KL..Boley?..huhu...

6 comments :

Farah Waheda Wahid said...

wah menarik ni, thanks for sharing dear...

izzeyda said...

wah menarik.. tapi memang tak pernah tengok kat kedai2 pun lagi.. mungkin ada kedai2 tertentu je kot yang jual..

ain diyana said...

salam singgah membalas kunjungan :D

nasib baik sy mmg bukan peminat milo..

boleh jugak try new product ni..

fadhil eda said...

welcome^_^ kak farah orang johor kan

fadhil eda said...

tulah..eda pun tak pernah tengok lagi..

fadhil eda said...

orait..tq dear..boleh jugak kalau nak try..